Over de outfits

Yéléna: “Jumpsuits zijn helemaal mijn ding. Zo heb ik er dus wel een paar. Maar die zijn allemaal uit denim. Deze niet, en dat vind ik er leuk aan. Hij valt een beetje wijder vanaf de taille, ook dat is nieuw in mijn collectie (lacht). Ik combineerde de jumpsuit van Bobo Choses met een geruit hemdje van Morley en een militair jasje van The Animals Observatory, om het wat stoerder te maken. Mutsen vind ik altijd zo gezellig in de winter, deze van The Animals Observatory staat superleuk bij het geheel.”

Eloise: “Ik startte met een trui van Anne Kurris en een rok van Stella McCartney Kids, als basis. Daarna maakte ik het wat specialer met accessoires, dat heb ik van mama geleerd. De muts en kniekousen van Bobo Choses geven de look een stoere touch en de bloemenbomber van Indee voegde ik toe om het geheel wat kleurig te maken.”

Tiany: “Voor Otilia koos ik een klassiek Morley-kleedje in dikke wol. Helemaal on trend, want voor het winterseizoen mag het heel tactiel zijn, met veel zachte en fluffy stofjes. Het hemdje van Bobo Choses vind ik geweldig: er zit een schattig kantje aan – door het kraagje en de kleur – maar er staan ook krabbetjes op. Ik hou wel van dat soort onverwachte tegenstellingen. Daarom ook de muts van FUB en de kousjes van Tinycottons: ze compenseren de schattigheid van het jurkje.”

 

 Hun stijl

“Over de twee oudste meisjes heb ik niets meer te zeggen. Daarom heb ik er nog eentje gemaakt (lacht). Neen: ik vind het erg leuk om te zien hoe ze elk hun eigen stijl hebben. Eloise is wat meer into frulletjes en glittertjes, wat meisjesachtiger. Ze slaagt erin om de gekste mix and match combinaties te maken die er toch nog goed uitzien. Yéléna heeft het liever meisjesachtig met een stoerder randje. Ik laat ze ’s avonds zelf hun kleren uitkiezen voor de volgende dag. Ze mogen hun zin doen, maar ik vraag wél dat ze een beetje rekening houden met het weer. Bij Otilia heb ik nog vrij spel, maar toch ga ik er niet meer all the way voor. Ze hoeft voor mij niet in een popjesoutfit, maar mag gewoon leuke, comfortabele dingen aan. Haar stijl is een mix van lieflijk met stoer. Een tulejurkje van Stella McCartney met een militair jasje erover, bijvoorbeeld. ”

 #Forevergoldfish

“Shoppen met de twee oudsten? Dat is totale chaos. Ze passen hier met plezier de hele winkel. Omdat het niet bij de deur is, zakken we jammer genoeg niet zo vaak af naar Mechelen. Gelukkig is er de webshop. Ik volg Eva’s winkel al vanaf het begin, nu zes jaar geleden.”

 Thanks but no thanks

“Er zijn zo veel mooie kleren in de wereld, dus vind ik het zonde om je geld aan ‘brolletjes’ te geven. Als ik met Yéléna en Eloise in de grotere modeketens kom, en hun oog valt op een rekje met Frozen… dan gaan ze helemaal wild. Tot ik zeg dat ze die stuks van hun eigen centjes mogen betalen. Dan is de liefde doorgaans snel voorbij (lacht).”

 Het gesneuvelde principe

“Tutu’s, fluoroze, foute pailletten: of je het nu wil of niet, met meisjes in huis passeert het allemaal de revue. Dat je principes sneuvelen, vind ik net heel typisch aan kinderen in huis hebben. Je stelt je visies bij – zelfs je interieur gaat naar de Filistijnen! Maar dat is net de charme van kinderen, het hoort erbij. Al wil dat niet zeggen dat ik niet af en toe een extreem fout kledingstuk van mijn dochters probeer weg te moffelen. Helaas hebben ze dat meestal onmiddellijk in de gaten (lacht).”

Oops I did it again

“Op zich zou ik de kleren van Yéléna perfect kunnen doorgeven aan Eloise, die twee jaar jonger is. Maar hun lichaamsbouw is zo verschillend, dat het ongeveer vier jaar duurt eer Eloise in een stuk van haar zus past. En dan spot ik ondertussen natuurlijk weer allemaal supermooie, nieuwe kleren in de rekken… Er wordt dus weleens iets doorgegeven, maar het is zeker geen gewoonte.”

Investment pieces

“In een kindergarderobe moet je eigenlijk van alles wat hebben. De ene keer kan ik voor de meisjes investeren in een speciaal truitje, de andere keer in een leuke rok of een fijne cardigan. Mijn advies? Investeer in lievelingsstukken, die worden het meest gedragen.” 

Slimme tip

Let them be kids. Oké, je stopt ze in mooie outfits. Maar dat wil niet zeggen dat ze er niet in mogen spelen. Ik leer mijn dochters respect te hebben voor de kleren die ze krijgen, maar een ongelukje kan altijd gebeuren. Daarom let ik ook op de stofjes. Een zijden kleedje is mooi, maar niet bepaald kindvriendelijk.”

Favoriet op zondag

“Tijdens het weekend zijn we meestal aan zee. Dan blijven we lang aan de ontbijttafel plakken en gaan we daarna wat winkeltjes kijken. Zondagavond sluiten we meestal af met een aperomoment en famille. Of we gaan samen op restaurant. Ook al is het voor Otilia nog niet zo gemakkelijk om lang te blijven stilzitten, is dat een gewoonte die we niet willen opgeven. Voor ons is uit eten gaan een belangrijk deel van hun opvoeding.”