Over de outfits

Marjolein:

Outfit Georgette

“Omdat ik er toch altijd voor zorg dat hun outfits mooi bij hun haarkleur passen, hebben Mil en Georgette veel blauw en groen in de kast hangen. Ook deze keer werd het weer groen voor Georgette, bij wie ik een jurkje met plooirok van The Animals Observatory combineerde met gele sportkousjes van Bobo Choses (ze was er zelf zo verliefd op!). De look knipoogt naar een kostschooluniform, maar is toch heel speels, door de kleuren en materialen. Aan het superschattige faux fur jasje van Emile et Ida kon ik niet weerstaan: ik heb een zwak voor kledij met oortjes.”

Outfit Mil

“De groene, lossere broek van The Animals Observatory wordt net iets minder casual dankzij de trui van Kidscase, die toch een beetje klassieker is van snit. Een brede sweater op de brede broek zou wat van het goede te veel geweest zijn. En: ik hou van dat gezellige, winterse gevoel van een wollen trui.”

Katrien:

“De broek van The Animals Observatory en de rolkraagtrui van Bobo Choses waren mijn twee favoriete stuks uit de nieuwe collectie. De broek omdat ze zo’n leuke pasvorm heeft, de trui omdat hij me meteen in het oog sprong: een echte Dexter-trui. Omdat er een streepje rood in de broek zit, en ook de trui een rode patch heeft, besloot ik die ‘rode draad’ door te trekken. De kleur keert ook terug in de sokken van Mini Rodini en de muts van Indee.”

De stijl

Katrien: “Kocht ik vroeger vooral erg klassieke dingen voor Dexter, dan is zijn stijl steeds meer geëvolueerd naar casual. Maar ook weer niet té casual: ik hou bijvoorbeeld helemaal niet van joggingbroeken en zorg er altijd voor dat elke outfit een mix is met een klassieker stuk en een onverwachte, moderne touch. Dat houdt de look interessant.”

Marjolein: “Ik ga dan net wél voor de joggingbroeken. Mil is een echt ‘Bobo-kindje’, hij staat leuk met de typische oversizede snitten van het merk. Voor Georgette hou ik het dan weer meisje-meisje. Vaak met een jurkje van Morley, maar dan wel met een stoer extraatje erbij. Iets dat het geheel speels maakt, zoals kniekousen, een strik of opvallende schoenen.”

Wist-je-dat...?

Katrien: “…als mensen me vragen wat mijn hobby is, ik ‘kindermode’ antwoord? Combineren, uitzoeken, nieuwe collecties van merken als eerste spotten: zowel ik als mijn zus vinden het geweldig om daarmee bezig te zijn. Marjolein en ik spreken vaak af op woensdagnamiddag in Mechelen, voor een koffietje. En dan hebben we het enkel over… kinderkleren.”

Marjolein: “We gaan ook één keer per jaar op shoppingtrip naar Milaan, samen. Om al die nieuwe collecties in het echt te zien.”

De shopstrategie

Marjolein: “Als een van onze favoriete merken een nieuwe collectie launcht, dan staan wij als eersten in de winkel. Meestal komen we bij Goldfish shoppen op de dag dat de dozen toekomen (lacht). We hebben de collecties dan al goed bestudeerd en hebben al een paar outfits in gedachten. Met twee kinderen onder de vijf is dat geen overbodige luxe. Ik neem hen enkel mee naar de winkel voor de ‘moeilijkere’ stukken die ze moeten passen, zoals broeken of jassen. De rest kies ik rustig zonder hen uit.”

Katrien: “Dexter gaat wel vaker mee shoppen, nu hij wat ouder is en dus graag mee beslist.”

Thanks but no thanks

Katrien: “Teksten vind ik meestal maar niks. Weet je: als Stella dat doet, is dat mooi. Ook Tinycottons kan dat: één raak zinnetje en bam, een schot in de roos. Maar als ketens zich aan slogans wagen, gaat dat altijd fout.”

Marjolein: “Kinderkleding die zichzelf te serieus neemt, daar knap ik op af. Er moet nog altijd een cutefactor aan zitten.”

Bobo Choses of Batman?

Marjolein: “Een pyjama, een handdoek of een onderbroek. Dat is wat onze kinderen van Frozen, Cars of K3 en co krijgen. De stuks die je niet ziet, dus (lacht).”

Katrien: “Dexter is die fase ondertussen ontgroeid. Gelukkig maar.”

Oops I did it again

Katrien: “Ik koop te veel. Dan koop ik iets in de solden, op de groei, en dan vergeet ik soms dat ik het heb. Het klinkt erg fout, maar ik kom aan het einde van elk seizoen altijd wel een paar ongedragen stuks tegen in de kast. Gelukkig ben ik ook beheerder van een Facebookgroep, ‘Designers for Kids’, waarop kwalitatieve – en vooral Belgische – kindermode tweedehands wordt doorverkocht.”

Marjolein: “Georgette kan elke week van het jaar een ander jurkje dragen, als ze wil. Zo veel heb ik er in de kast hangen. Ik ben ook een Bobo Choses-verzamelaar: ik ga echt op zoek naar vintage stukken, voor in mijn collectie. Bobo Choses-stuks die te klein zijn, verkoop ik niet door. Ik hou ze bij voor later, voor mijn kleinkinderen.”

De slimme tip

Katrien: “Het zijn vaak de stuks die je aan -70% of in koppelverkoop hebt gekocht, die in de kast blijven liggen. Ik ben eigenlijk niet meer zo’n fan van koopjes, want goedkoop is al te vaak dure koop gebleken. Dan ga ik liever in het begin van het seizoen een aantal stuks kiezen die ik écht wil. Heb ik er tenminste al die tijd plezier van.”

#forevergoldfish

Marjolein: “Wij shoppen al bij Eva vanaf het prille begin. Toen nog enkel online of in haar keuken, met een glaasje cava erbij. Eva’s selectie Bobo Choses is elk jaar opnieuw prachtig. En heel erg uitgebreid, bovendien.”

Op reis naar…

Marjolein: “Ik ben een Thailandfan: relax, toegankelijk, met voldoende cultuur, maar ook veel zon, zee en strand. Als je zelf niet te veel strest, valt het geweldig mee om verre reizen te maken met kleine kinderen.”

Katrien: “Ik zweer bij Italië: de sfeer, de taal en de cultuur. Voor mij is dat echt hét totaalplaatje voor een vakantie. Ik spreek ook zelf Italiaans, dat opent er wel wat deuren.”

Marjolein: “Als we op reis gaan, checken we trouwens altijd een grotere koffer in voor onze kinderen dan voor onszelf. De volle twintig kilo aan outfitjes!”

Katrien: “Dat hoort er echt bij. Ik maak voor elke dag een combi, en elke combi is aangepast aan de bestemming. Onlangs waren we in Londen, en dan ging ik uiteraard voor Britse invloeden, met punkstrepen. Dexter werd toen minstens vijf keer aangesproken over z’n outfit. Dat gebeurt wel vaker, in het buitenland.”