Zoals beloofd volgt er na de blog van Roosjes meisjes baby nu een leuke jongens versie! Rien de Mey, Onze cowork buddy hier bij Goldfish heeft al een superlieve dochter Matilda (2j) en verwacht in april haar kersverse zoontje. Benieuwd naar haar top pics dit seizoen? Lees dan snel verder!

Na twee jaar vrolijk investeren in de kleerkast van dochter Matilda (Jurkjes! Rokken! Prints! Franjes!), bleek het aantal ‘doordragertjes’ toch net iets kleiner dan verwacht. Oeps. Babytwee heeft dus, (wegens: een jongen) echt een vol-le-dig nieuwe garderobe nodig. En die heb ik de afgelopen maanden dan ook duchtig bij elkaar geshopt. Ik ging even enthousiast te werk als toen ik zwanger was van Matilda, alleen was mijn actieplan nu – met toch al een beetje babyervaring op de teller - wel een pak doordachter. Ik kocht niet langer in het wilde weg, maar hield een checklist met slimme baby essentials bij de hand. Benieuwd? Ik som ze hieronder even voor je op!

1. De sobere print

Hoe leuk ik ze daarna ook vind, voor een pasgeboren baby ben ik niet zo gek op luide prints. Te hard bij zo’n zacht, nieuw huidje, te schreeuwerig voor zo’n snoezige newborn. Voor de eerste dagen van Babytwee koos ik dus vooral zachte stoffen en sobere motiefjes. Zoals: de vlekken van Mini Sibling, de marinièrestrepen van Tinycottons en FUB en het fijne lijnenspel van Gray Label en Kidscase.

SHOP:

https://goldfish.be/baby-ribbed-slim-pants-w-cuffs-charcoal-mini-sibling

https://goldfish.be/baby-summer-t-shirt-nearly-black-off-white-stripe-gray-label

https://goldfish.be/small-stripes-ss-baby-body

https://goldfish.be/light-blue-honey-organic-new-born-suit-kids-case

https://goldfish.be/baby-pullover-navy-ecru-fub

2. Het effen witte dekentje

Mocht niet ontbreken in mijn ziekenhuiskoffer: een zacht dekentje. Ik koos voor het effen, witte babyexemplaar van Tinycottons en wel om twee redenen: geen frissere kleur om je pasgeboren lentebaby in in te pakken én wit is een handige passe-partout voor bij al z’n zorgvuldig uitgezochte ‘ziekenhuisoutfits’. Ik shopte er uiteraard ook het matching babymutsje bij. En de slab. En de sokjes.

3. De bundler

Ontdekt toen mijn dochtertje Matilda nog een baby was: het gemak van een bundler. Zo’n pyjama met een knoop onderaan is ideaal voor nachtelijke diaper changes. Geen gepruts met kleine knoopjes in het donker, wel een supersnelle pitstop voor lazy parents. Bovendien is zo’n bundler lekker ruim en comfy voor baby’s die zich graag helemaal in foetushouding opkrullen en bijgevolg de ‘beentjes’ van hun pyjama toch niet gebruiken. Bonus: dit slaappakje ontgroeit je baby niet zo snel.

4. De capsulecollecties

Baby’s groeien als kool. Dat betekent dat je dus niet – zoals voor je eigen kleerkast – ruimschoots de tijd hebt om ‘wel eens het perfecte topje voor bij die ene culotte te vinden’. Om het meeste uit mijn babygarderobes te halen, probeer ik daarom per maat een capsulecollectie samen te stellen. Het concept: als elk bovenstuk bij elk onderstuk past, heeft de baby altijd wel een matchy matchy outfit om aan te trekken. Dus ook als meer dan de helft van z’n garderobe in de was zit. En als het wat frisser is. Of wat warmer. Of ergens tussenin. Het samenstellen van zo’n collectie vraagt een beetje puzzelwerk, akkoord, maar je eindigt tenminste niet met een stapel nauwelijks gedragen superleuke bovenstukken-waar-je-nooit-het-juiste-onderstuk-voor-vond.

5. De mooie body als T-shirt

Is het ondergoed of mag ze erin naar buiten? Op de vraag die mij in Matilda’s babytijden weleens bezighield, vond ik ondertussen een antwoord: voor Babytwee omarm ik met veel overtuiging het principe van de body als Volwaardig Kledingstuk. Dat een body perfect kan doorgaan als T-shirt of (op die heerlijk zomerse dagen) totaaloutfit bewijzen deze toppers van Tinycottons, Gray Label, Mini Sibling, Mini Rodini en Bobo Choses. Shopped. Them. All.

6. De schuine schoudernaad

Oké, toegegeven: het is een minidetail. Maar de budgetbewuste shopper in mezelf wordt heel erg blij van tops en sweaters met een schuine schoudernaad of lage schouderinzet. Doordat de schoudernaad niet recht op de schoudertjes hoeft te passen, haal je nog veel meer draagplezier uit één lievelingsstuk. Een maatje 3 tot 6 maanden met schuine schoudernaad kan je dan bijvoorbeeld al veel eerder aantrekken, zonder dat het er te groot uitziet. Mijn favo schuine schouders vond ik dit seizoen bij Bobo Choses.

SHOP:

https://goldfish.be/sun-short-sleeve-baby-t-shirt

https://goldfish.be/tree-long-sleeve-baby-sweatshirt-bobo-choses

https://goldfish.be/banana-long-sleeve-baby-t-shirt