Over de looks

Antoine

“Gekleed door het strepenpatroon, maar toch speels en comfortabel door de snit. Deze broek van Morley is zo’n stuk dat bij alles past. Die oversized look staat Antoine heel leuk. Z’n sweaters en hemdjes mogen ook altijd wat baggy.”

Alice

“Het jurkje van Morley heeft een klassiek kraagje – altijd schattig! – maar is toch niet tuttig. Zeker niet met zo’n glitterlegging eronder. Mixen en matchen vind ik geweldig. Een gekleed truitje van FUB met een opvallende Anne Kurris-rok eronder? Of een stoere sweater boven een tutu? Ik vind het altijd leuk om een onverwacht stuk aan een outfit toe te voegen. Dat maakt het geheel extra boeiend.”

Het aha-moment

“Toen Antoine drie maanden was, stopte ik hem in klassieke hemdjes en strakke broekjes. Het was de stijl die ik van thuis uit kende. Maar dat was veel te serieus voor het grappige mannetje dat hij is, het plaatje klopte niet. Toen hij begon te kruipen, heb ik de switch gemaakt: vrolijkere kleren en meer oog voor comfort.”

Oops I did it again…

“Soms komen we ergens te laat, omdat ik sta te twijfelen over wat ik de kinderen wil aantrekken. De outfitjes ’s avonds al klaarleggen, helpt niet. Want ’s morgens heb ik dan toch weer zin in een andere combinatie.”

Bobo Choses of Batman?

“Op vrijdag mag Antoine zelf z’n outfit uitkiezen, want dan is het turnles op school. Dan gaat hij gegarandeerd voor de Spidermansneakers. Op alle andere dagen, leg ik de outfits klaar. Nu ik dat nog mag, profiteer ik ervan.”

Het gesneuvelde principe

“Een paar jaar geleden dacht ik dat mijn kinderen nooit een joggingbroek zouden dragen. Maar kijk: de mode verandert en zo’n stijlvolle sweatpants van Bobo Choses? Nu vind ik dat superleuk. Verder heb ik niet echt principes. Antoine mag perfect een roze short aan en voor Alice kijk ik ook weleens tussen de jongenssweaters.”

Slimme tip

“Ik kleed Alice en Antoine elke dag in hetzelfde kleurenpalet. Heel handig voor de was ’s avonds, maar ook als je ergens naartoe gaat. Drukke menigte? Ik pik mijn kinderen er in een oogopslag uit, dankzij hun matching outfits.”

Investment pieces

“Een hele goeie sweater of stevige schoenen: daar geef ik graag wat meer aan uit. Maar ook de leuke eyecatchers in een outfit mogen wel wat meer kosten. Dan zijn de sokken bijvoorbeeld duurder dan het rokje.”

When in Mechelen…

“We hebben een abonnement voor Technopolis: de kinderen vinden het geweldig daar. En frituur Veemarkt blijft natuurlijk ook een favoriet.”

Favoriet op zondag

“Op zondag gaan we regelmatig naar de Zoo. Je vindt ons ook vaak in de Melkerij in het Antwerpse Nachtegalenpark (een restaurant met terras én speeltuin) of in het Hof van Leysen, bij ons om de hoek. Op een regenachtige dag gaan de kinderen daar het allerliefst ravotten en fietsen in de modder.”

Bonding time

“Met Antoine maak ik puzzels en met Alice doe ik meisjesdingen: haar nagels lakken, staartjes maken of met de pop spelen. Ze vindt het ook heel erg leuk om in mijn kast te duiken en vol bewondering naar mijn kleren te kijken. Dat belooft.”

Op vakantie naar…

“Omdat we hen tweetalig opvoeden, gaan we zolang ze klein zijn naar Frankrijk op reis. Niets zo handig om een taal te oefenen als vakantievriendjes.”